fbpx

Μυρωδιά από σανίδι

Στην Αθήνα του ‘40 ένας έρωτας γεννιέται στο σανίδι όταν η «Δωδέκατη Νύχτα» ενώνει τον Νικόλα και τη Λυδία στη σκηνή και τη ζωή. Ένας έρωτας που θα κρατήσει δεκαετίες, κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και με πτυχές που μένουν κρυφές μέχρι την ημέρα που ο Νικόλας αποφασίζει να αποκαλύψει στη Μάρω τα κρυμμένα μυστικά.

Μια ζωή σαν θέατρο, γεμάτη ένταση, πάθος και δημιουργία συνδέει τους δύο πρωταγωνιστές μέχρι την τελική αυλαία. Μια ζωή όπου «Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή. Κι όλοι οι άντρες κι οι γυναίκες είν’ απλώς ηθοποιοί.» Μια ζωή γεμάτη μυρωδιά από σανίδι.

Πέφτει ποτέ αυλαία στον έρωτα;

Γράψτε την άποψη σας για το βιβλίο εδώ.

https://www.goodreads.com/book/show/40725922

http://www.bookia.gr/index.php?action=book&bookid=226933

https://www.dioptra.gr/Vivlio/948/712/Murodia-apo-sanidi/

Κοτταρίδης Δημήτρης

«Καθηλωτικό και άκρως ατμοσφαιρικό το ‘’Μυρωδιά από σανίδι’’ του Κώστα Κρομμύδα, τον καθιερώνει πλέον ως έναν από τους πιο δυναμικούς συγγραφείς της γενιάς του. Ο ίδιος καταφέρνει με μοναδικό τρόπο να πλημμυρίσει τον αναγνώστη με εικόνες και συναισθήματα δημιουργώντας ένα τρυφερό και συναρπαστικό αφήγημα όπου η ιστορική προσέγγιση μπλέκεται αρμονικά με τη μυθοπλασία.»


Χαρά Λαμπροπούλου

Ένα βιβλίο που ο τίτλος σε προδιαθέτει για κάτι μαγικό… Ένας έρωτας.. αμέτρητες παραστάσεις.. λίγοι οι πρωταγωνιστές.. μεγάλος ο θίασος.. μπροστά από τα φώτα εκεί όπου όλα είναι λαμπερά και το χειροκρότημα σου δίνει ζωή.. και πίσω όμως από τα φώτα, εκεί που οι θεατές δεν υπάρχουν, και η αλήθεια στέκεται γυμνή και σε προκαλεί…

 


Ένα υπέροχο μυθιστόρημα, που εμπεριέχει ψήγματα από Robert Ludlum και Clive Cussler, δοσμένα με τη σωστή, μετρημένη γραφή που έχω αγαπήσει στον κύριο Κρομμύδα

 Πάνος Τουρλής, captainbook.gr

Το ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ ήταν μία αναγνωστική εμπειρία που θα κρατήσει αναμμένη στις μνήμες μου για καιρό, κι είμαι βέβαιος πως θα καταφέρει να ταξιδέψει, να συναρπάσει και να εκπλήξει κάθε αναγνώστη που θα επιλέξει να συμπορευτεί μαζί του.
Γιάννης Ζαραμπούκας, vivlia4u

Ο συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας κατάφερε να μη χαθεί στα δύσβατα μονοπάτια του αστυνομικού μυθιστορήματος, και να δημιουργήσει μια αγωνιώδη πλοκή, που κλιμακώνει την έντασή της με εξαίσια ακρίβεια και μεθοδικότητα.
Καλλιόπη Κρητικου, huffingtonpost.gr

Δημήτρης Ντούρλιας

Αναμφίβολα είναι ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα και για άλλη μία φορά ο Κώστας Κρομμύδας καταφέρνει να γράψει μία ιστορία που συγκινεί και αγγίζει τον αναγνώστη αφήνοντάς του μία γλυκόπικρη γεύση στο τέλος. Είμαι δε βέβαιος, πως θα κάνει πολλούς να ψάξουν πληροφορίες για τους μεγάλους ηθοποιούς, τα μεγάλα έργα και τους μεγάλους έρωτες που στιγμάτισαν την καλλιτεχνική ζωή αυτού του τόπου κάτι που θα αποτελέσει μεγάλο κατόρθωμα αυτού του μυθιστορήματος.


Σοφία Δερρέ

Ο συγγραφέας εμπνευσμένος από τη μνήμη του, συνθέτει ένα μωσαϊκό με μνήμες από προηγούμενες γενιές, κολλημένες περίτεχνα όλες μεταξύ τους. Το βιβλίο είναι η ματιά πίσω στο χρόνο και η θλιβερή διαπίστωση ότι στον έρωτα εκφράζουμε το πεπρωμένο των επιλογών μας και ακριβώς όπως μέσα σ’ έναν καθρέφτη, τα πεπρωμένα αντικατοπτρίζονται το ένα μέσα στο άλλο. Το “Μυρωδιά από σανίδι”, είναι άλλη μια νίκη του Κώστα Κρομμύδα σ’ ένα στοίχημα με τον εαυτό του και τα θέλω του. Σαν γνήσιος μάστορας, δίνει στις λέξεις το αληθινό τους νόημα και χωρίς να προσπαθεί να χτίσει εικόνες που δεν μας είναι γνωστές, βουτάει στην ποίηση όλα τα συναισθήματα.


Προμηθευτείτε εδώ το βιβλίο. https://www.dioptra.gr/Vivlio/948/712/Murodia-apo-sanidi/