fbpx

Ακάκιε

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Με μια χρυσή λίρα στην τσέπη και μια σοφή συμβουλή ξεκίνησε ο νεαρός Λευτέρης από το χωριό του στην Ήπειρο για την Αθήνα. Ονειρεύτηκε να χτίσει και να δημιουργήσει, να χορτάσει την πείνα του σώματος και της ψυχής των ανθρώπων. Στην περιπέτεια της ζωής του μια γυναίκα μπαίνει στην καρδιά του, μέχρι που ο πόλεμος, αδυσώπητος κι απάνθρωπος, τους δοκιμάζει. Όμως τα γραμμένα της ζωής δύσκολα τα ξεγελάς. Όταν η Ελλάδα ξυπνά από τον λήθαργο του πολέμου, αρπάζει κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του. Αγωνίζεται να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, χωρίς να αφήνει τίποτα να μπει εμπόδιο στον δρόμο του. Η εργατικότητά του γίνεται πάθος και το πάθος του όραμα. Χρόνια μετά, όταν ο Ακάκιος βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι, κοιτάζει με δέος το παρελθόν και όσα κατάφερε να δημιουργήσει. Χωρίς να ξεχνά από πού ξεκίνησε, χωρίς να ξεχνά τον τόπο που τον γέννησε. Γιατί ξέρει ότι οι ρίζες είναι που κάνουν τα πιο δυνατά δέντρα. Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, θα κρατήσετε στη μνήμη σας χρυσούς σιτοβολώνες του Θεσσαλικού κάμπου, μυρωδιές από παλιά εδωδιμοπωλεία και ήχους από ηπειρώτικα μοιρολόγια. Μια ιστορία εμπνευσμένη από τη ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα που έρχεται να συγκινήσει και να θυμίσει στον καθένα από εμάς πως η ουσία στη ζωή είναι να παραμένεις Άνθρωπος. Σε όλα τα βιβλιοπωλεία το νέο πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα του Κώστα Κρομμύδα! Μπορείτε να ζητήσετε από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας υπογεγραμμένο το “Ακάκιε” με προσωπική αφιέρωση! Ανακαλύψτε όλα τα βιβλία του Κώστα!

Είπαν για το βιβλίο:

…γράφει με μια ήρεμη σιγουριά και χωρίς να “φωνάζει” στον αναγνώστη τα μηνύματά του, αλλά θέτοντάς του μέσα από την ιστορία του ήρωά του, προβληματισμούς και ερωτήματα, τις απαντήσεις των οποίων καλείται να δώσει ο ίδιος, αφού καταφέρει να διεισδύσει από την επιφάνεια μιας γοητευτικής ιστορίας, στον βυθό ενός πολυεπίπεδου μυθιστορήματος.

Καλλιόπη Γιακουμή – Βιβλίων Ορίζοντες

 

Ένα βιβλίο οδηγός για αναγνώστες κάθε ηλικίας. Το μήνυμα είναι ηχηρό και σαφές:  να ακολουθούμε και να πασχίζουμε για τα όνειρά μας χωρίς να το βάλουμε στιγμή κάτω, γιατί κάθε διαδρομή, έχει τα δικά της αξιοθέατα!

Εύα Νάτση – Βιβλίο της Παρέας

 

Το «Ακάκιε» σίγουρα θα αποτελέσει άλλη μία συγγραφική του επιτυχία που αυτή τη φορά μεγάλο μερίδιο θα παίξει για αυτή, η ιστορικότητα και η αυθεντικότητα του κεντρικού ήρωα. Εύχομαι το αναγνωστικό κοινό να το αγαπήσει όπως το αγάπησα και εγώ.

Δημήτρης Ντούρλιας – Βιβλιοαρώματα

 

Παραστατικό ανάγνωσμα, μεστό και με αρτιέπεια, που δίνει μια γοητευτική πρόζα σε χαρακτήρες, καταστάσεις κι έννοιες. Είναι βέβαιο πως ο συγγραφέας ξέρει να αφηγείται μία ιστορία με τρόπο που να μην αφήνεις το βιβλίο από τα χέρια σου!

Ευαγγελία Μάγγου – αναγνώστρια

 

Ένας λόγος άμεσος, μεστός, με μάτια στο παρελθόν ,στο παρόν και στο μέλλον. Μια ιστορία που μπλέκει την αλήθεια με το ψέμα σε ένα κουβάρι που ξετυλίγεις αχόρταγα μέχρι να βρεις το τέλος του κι όταν φτάνεις εκεί μια φράση σου μένει χαραγμένη στο μυαλό… “ Να είσαι πάντα άνθρωπος”

Έλενα Καλογεροπούλου – αναγνώστρια

 

Μέσα από τη νοσταλγική πένα του συγγραφέα, είδα όνειρα να γίνονται πραγματικότητα. Είδα τη φιλία να γίνεται θεμέλιος λίθος. Μα πάνω απ’ όλα είδα την αγάπη για τον ίδιο τον άνθρωπο να κυριαρχεί μέχρι το τέλος του βιβλίου.

Άννα Μπλαβάκη – αναγνώστρια