Η ζωή που έλειπε

 

605xxx-h-zoh-pou-eleipe_cover4

Μπορεί η αγάπη να αντέξει στον χρόνο, ακόμα κι αν αυτοί που τη μοιράζονταν έχουν φύγει πια από τη ζωή; Μπορούν ένας άντρας και μια γυναίκα που συναντιούνται και ερωτεύονται παράφορα στο σήμερα, να αποτελέσουν τη συνέχεια ενός έρωτα ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που έζησαν εβδομήντα σχεδόν χρόνια πριν;

Λίγο πριν οι άνεμοι του πολέμου παρασύρουν τον έναν μακριά από τον άλλον, ο Μανώλης και η Ελένη ενώνονται σε έναν έρωτα που τρέφεται από το πάθος της επανένωσής τους , αψηφώντας το κόστος που αυτός θα έχει για τους ίδιους, αλλά και τους δικούς τους ανθρώπους.

Όταν ο Δημήτρης επισκεφθεί το νησί της μητέρας και του θείου του, θα βρεθεί -μέσα από μια σειρά αναπάντεχων γεγονότων- αντιμέτωπος με παλιές μνήμες και αλήθειες βαθειά θαμμένες. Την ίδια στιγμή, η Ανίτα θα καταλήξει να κρατά στα χέρια της ένα παλιό ρολόι, οι δείχτες του οποίου έχουν σταματήσει για πάντα στη στιγμή που ο έρωτας δύο ανθρώπων πέρασε ανεξίτηλα στην αιωνιότητα. Μαζί με το ρολόι, θα φορέσει στο χέρι της ένα δαχτυλίδι, ανάμνηση του όρκου μιας θυελλώδους αγάπης που έσπασε παντοτινά το φράγμα του χρόνου.

Μια αληθινή ιστορία που δείχνει πόσο ιδιότροπη είναι η μοίρα, πόσο αντέχει μια αγάπη στο χρόνο και πόσο ανάγκη έχουμε τον έρωτα και τη συγχώρεση.

Πολλές φορές η μοίρα κεντά το μέλλον των ανθρώπων κοιτάζοντας πίσω στο παρελθόν τους…

 

Η πρώτη παρουσίαση του «Η ζωή που έλειπε»

 

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Μάνος Ελευθερίου

Σε αυτό το βιβλίο πλέκεται μοναδικά το παρόν του σύγχρονου Έλληνα με τα εφιαλτικά χρόνια της γερμανικής κατοχής, ανάμεσα σε ένα νησί και σε κάποιο Βερολίνο, κυριαρχεί το αίμα του έρωτα των ανθρώπων, του χωρισμού και των απρόβλεπτων συναντήσεων.

Ο αναγνώστης καθισμένος σαν σε θερινό σινεμά, παρακολουθεί  μέσα από τις περίτεχνα γραμμένες λέξεις την καταιγιστική πλοκή που ξεδιπλώνει τούτος ο νέος συγγραφέας…

Η ζωή των ηρώων που έλειπε ξαναβρίσκεται ατόφια σε μια καινούργια εποχή, με μουσικές και χορούς, λίγο πριν από το τέλος του βιβλίου. Είναι ακριβώς η ελπίδα που μας δίνει ο συγγραφέας πως όλα κάποτε θα ξαναγίνουν όμορφα αρκεί να πιστέψουμε στην επιστροφή τους.

Μια νέα, εξαιρετική, συγγραφική πένα μόλις γεννήθηκε…

Αθήνα 20 Μαΐου 2013

Μάνος Ελευθερίου

 

 

Μάρω ΛεονάρδουΚαταρχήν πρόκειται για μια απίστευτη αληθινή ιστορία αγάπης, με μια τρομερή δυναμική. Ο Κώστας Κρομμύδας ωστόσο, σε αυτό το συγγραφικό του ντεμπούτο ως μυθιστοριογράφος, καταφέρνει να την απογειώσει, αποτυπώνοντάς την στο χαρτί με την δική του προσωπική σφραγίδα, που αρχικά δεν περιμένεις, μετά όμως σε αφήνει άφωνο…. Ένα βιβλίο που το ρουφάς σε λίγα 24ωρα, και μετά λυπάσαι που έχει τελειώσει…

Μάρω Λεονάρδου
Δημοσιογράφος – Συγγραφέας

 

 

 

 

13164203_1055978681131815_782119927901472815_n«Η ζωή που έλειπε, ένα μυθιστόρημα που θα σας γοητεύσει και αξίζει να διαβάσετε.»

Άννα Ανδριανού, Ηθοποιός-συγγραφέας.

 

 

 

 

 

 

 

thumbnailΜε συγκίνησε. Σαν καλογυρισμένη ταινία έβλεπα μπροστά μου κάθε εικόνα του βιβλίου ζώντας τη ταυτόχρονα με όλες τις αισθήσεις»
Θανάσης Ευθυμιάδης – Ηθοποιός

 

 

 

 

 

 

 

10612780_933993926614976_3997284136727292893_n

«Η  ζωή που έλειπε, δεν πρέπει να λείπει από τα χέρια όποιου θέλει να θυμηθεί πώς αγαπούν»

Εύη Φραγκάκη, Δημοσιογράφος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1545209_256985461133332_1386517578_n

«Μετά από πολλά χειρουργεία και αρκετά κιλά βιβλία στη φάση της ανάρρωσης  ψηφίζω το » Η ζωή που έλειπε» όχι μόνο γιατί σε ταξιδεύει αλλά παίρνει και τον πόνο μακριά!!! Εν αναμονή  για το επόμενο σε καλύτερες μέρες…»

Παρασκευή Νάτση.

 

 

 

 

 

zeta-douka-p«Έχοντας διαβάσει όλα του τα βιβλία μπορώ να πω ότι «Η ζωή που έλειπε» άγγιξε την ψυχή μου με ένα τρόπο μοναδικό και ιδιαίτερο. Μακάρι κάποτε να το δούμε στη μικρή η τη μεγάλη οθόνη»

Ζέτα Δούκα- Ηθοποιός.

 

 

 

Όταν πήρα αυτό το βιβλίο στην αναθεωρημένη επανέκδοση του με την επιμέλεια και προσθήκη κάποιων γεγονότων από τον ίδιο τον συγγραφέα  ξεκίνησα να το διαβάζω ήδη από την ώρα που το είχα στα χέρια μου
Τελικά ο συγγραφέας κάθε φορά με εκπλήσσει. Και ναι μου αρέσει πολύ η γραφή αυτού του ανθρώπου. Άλλες ιδέες, άλλα μυαλά. Έρχεται με μια ιστορία  συγκλονιστική με ανατροπές και εναλλαγές συναισθημάτων που σε αιχμαλωτίζει με την ροή του λόγου του. Ένα βιβλίο που διαβάζετε χωρίς διακοπή. Η περιγραφή του είναι φρέσκια. Γενικά όμως σκιαγραφεί πολύ καλά τους ήρωες που σύμφωνα με εκείνη την εποχή είναι άνθρωποι γήινοι καθημερινοί και έχουν έντονο το στοιχειό του πατριωτισμού αφού όλοι τους έχουν φόντο τον Πόλεμο. Αυτοί οι απλοί άνθρωποι μου αρέσουν , που μπορώ να τους καταλάβω και να τους κατανοήσω.Τυλίγει πολύ ωραία τον ιστό και τις ζωές των ηρώων.

Μια αληθινή ιστορία που δείχνει πόσο ιδιότροπη είναι η μοίρα, πόσο αντέχει μια αγάπη στον χρόνο και πόση ανάγκη έχουμε τον έρωτα και τη συγχώρεση.

13876546_10207064435506238_2737925641956438102_nΓιώτα Μιχαλούδη.